tiistai 9. helmikuuta 2016

Matsia pukkaa

Sain sovittua vanhan ystävän kanssa, että parin viikon päästä otetaan 3.editionin säännöillä perinteinen kääpiöt vastaan haltiat matsi. Edellisestä kerrasta tuolla sääntösetillä onkin kulunut reilut 20 vuotta.

Koska halusimme pitää homman sopivan pienejä yksinkertaisena, sovittiin pisterajaksi 1200. WHB: Armies kirjaa käytettään lähtökohtana, mutta joukkojen minimimääriä ei tarvitse noudattaa. Kenraalina voi olla yksi 15 tason sankari ja matalamman tason tyyppejä voi ottaa pisterajoissa. Maagit ja lentäjät jätettiin pois.

Oma listani tulevaan matsiin on seuraava:

Merchant company jossa 7 jousi- ja 7 keihäsmiestä sekä lipunkantaja. Kenraalini (15lvl) johtaa tätä yksikköä.

Warriors - 17 soturia, joilla 2H miekat, lippu ja muusikko. Johtajana 10lvl hero jolla +1S taikamiekka.

5 Wardanceria joilla 2H aseet.

Marine bolt battery (bolt thrower)

Giant

Vasemmalta oikealle: Marine bolt battery, Merchant company, Giant,
Wardancers ja Warriors.


Wardancerit, Giant ja Warriorit vähän toisesta kulmasta.

1200 pistettä ei näköjään kovin pitkälle riitä. Jouduin hieman tinkimään Mechant companyt kosta, koska halusin saada Wardancerit mukaan.

Taktiikkani tulee olemaan hyvin yksinkertainen. Bolt battery ja merchant company tukevat kun warriorit ja giant laitetaan etenemään lähikosketukseen. Tarpeen vaatiessa myös Merchant company liittyy mukaan hyökkäykseen. Wardancerit saavat koukata ja käydä sotakoneiden kimppuun - kääpiöillä on niitä varmasti, vaikka en vastustajan listaa tiedäkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti